faq-zilina

Najčastejšie otázky - Delivery Žilina

Ako si objednám do Žiliny? Objednať sa dá iba online cez náš web. Kliknite na tlačidlo “OBJEDNAŤ ONLINE ŽILINA”.
Kedy si môžem objednať donášku do Žiliny? Máme limitovaný počet objednávok. Preto sá dá objednať iba deň vopred počas otváracích hodín 11:00-21:00. Je to fér pre vás a nám to pomáha udržať efektivitu a logisitku.
Kedy robíte rozvoz do Žiliny? V stredu a piatok v čase 11:30 - 13:30.
Koľko stojí rozvoz do Žiliny? 5 €. Môžete si objednať viacerí a rozdeliť si sumu.
Tip na záver:Ak si objednávate rolky počet kusov si navoľte v časti “Veľkosť” nie “Množstvo”. Ušetríte tak peniažky za obal.

faq-delivery

Najčastejšie otázky - Delivery Martin a okolie

Ako si môžem objednať jedlo? Jedine online cez náš web alebo Facebook (tlačidlo Nakupovať).
Platí sa iba kartou? Áno. Minimalizujeme tak kontakt medzi kuriérom a zákazníkom.
Rozvoz je iba v rámci Martina? Nie, cyklokuriér vám privezie NhaBe aj na Bystričku, do Koštian nad Turcom, Priekopy a Dražkoviec. Za rozvoz zaplatíte 2,90 €.
Koľko stojí rozvoz v rámci Martina? V rámci Martina zaplatíte za rozvoz 2,50 €. Jedlo vám privezie ekologicky cyklokuriér Z ruky do ruky.
Koľko trvá donáška v rámci Martina? Väčšinou cyklokuriér dovezie jedlo do hodiny. Vo výnimočných prípadoch to môže byť dlhšie. Čas doručenia si skrátime vzájomnou spoluprácou. Čím skôr si vyzdvihnete objednávku, tým skôr cyklokuriér odovzdá jedlo ďalšej adrese.
Koľko budem čakať na jedlo? Závisí od počtu objednávok. Keď je objednávok menej stihneme ich pripraviť do 10 minút. V čase obeda sa čaká 60 - 90 minút.
Môžem si objednať rozvoz aj cez telefón? Nie, rozvoz sa dá objednať iba online a platí sa dopredu kartou. Aby sme sa vyhli kontaktu medzi kuriérom a zakázníkmi.
Tip na záver: Skúste osloviť svojich susedov alebo kamošov, či tiež nemajú chuť na Nha Be a cenu za dovoz si rozdelíte.

faq-takeaway

Najčastejšie otázky - Take away

Prosíme dodržiavajte rozostupy pred bistrom.
Do bistra vstupujte po jednom a s rúškom.

Dá sa jedlo vyzdvihnúť aj u vás v bistre? Jasné. Objednajte a zaplaťte online a nemusíte čakať v rade. Stačí prísť na konkrétnu hodinu, preukázať sa obsluhe potvrdzovacím mailom a hneď si odnesiete NhaBe taštičku.
Môžem prísť do bistra a objednať si priamo u vás? Áno, ale na jedlo budete musieť počkať. V čase obeda sa čaká 60 - 90 minút. Odporúčame preto objednávať jedlo dopredu na konkrétnu hodinu.
Môžem si uplatniť vyplnenú vernostnú kartičku? Áno.
Môžem si objednať aj deň dopredu? Samozrejme.
Môžem zaplatiť dopredu pri online objednávke? Áno môžete a odporúčame takýto spôsob platby. Ušetríte svoj čas. Ak zaplatíte dopredu online, prídete si jedlo rovno vyzvihnúť a nemusíte čakať v rade pred pokladňou.
Koľko budem čakať na jedlo? Závisí od počtu objednávok. Keď je objednávok menej stihneme ich pripraviť do 10 minút. V čase obeda máme toho viac. Na jedlo si počkáte 60 - 90 minút.
Môžem si doniesť vlastný obal na jedlo? Nie, objednávky balíme iba do našich recyklovateľných obalov.
Tip na záver:Ak si objednávate rolky počet kusov si navoľte v časti “Veľkosť” nie “Množstvo”. Ušetríte tak peniažky za obal.

Dá Gá en

Nha Be will no longer be the same. Will be even better.

Moreover, will show you the real and authentic Vietnam. On February 8th we are going to fly to Vietnam.  We'll close for 2 weeks. It's not a vacation. It's a commitment to bring you even better Nha Be. It's not about the journey. What will happen afterwards is much more important.

When you bite into a fresh homemade baguette or taste homemade rice noodles that we're going to prepare in front of your eyes, then you'll understand that Nha Be was in Vietnam. The part of our journey we'll stay at our Vietnamese families. It's a unique opportunity to show you how Vietnamese really are. How different and yet similar. That's why we're going to make the Dá Gá movie.

WHY Dá Gá?

Because the movie will be an image of authentic Vietnam. Title Dá Gà is after Vietnamese cockfighting. Something that's an illegal but completely natural part of life in Nha Be. It's also a metaphor. The clash of two cocks represents a clash of cultures.

And what happens when two cocks stand against each other? They either kill themselves or they choose the other way. They choose not to fight. The premiere will be at the turn of spring/summer 2020 in Amfiko Martin.

11 people

Janka, Zuzka, Lenka, Braňo, Men, Thien, Ivka, Ivka, Namo, Saymon, Stanley

1 country

Vietnam

2 weeks

february 2020

3 stops

Saigon, Nha Trang, Hanoi

1 movie

Dá Gà – spring/summer 2020

11 people

Janka, Zuzka, Lenka, Braňo, Men, Thien, Ivka, Ivka, Namo, Saymon, Stanley

1 country

Vietnam

2 weeks

february 2020

3 stops

Saigon, Nha Trang, Hanoi

1 movie

Dá Gà –spring/summer 2021

Dá Gá

NHA BE UŽ NEBUDE AKO DOTERAZ. BUDE EŠTE LEPŠIE.

Navyše vám ukáže, aký Vietnam skutočne je. 8. februára odlietame do Vietnamu. Nha Be bude od 10. – 26. februára zatvorené. Nie je to dovolenka. Je to záväzok priniesť vám ešte lepšie Nha Be. Nejde len o samotnú cestu. Dôležité je to, čo sa udeje potom. 

Keď sa zahryznete do čerstvej domácej bagety alebo ochutnáte domáce ryžové rezance, ktoré budeme pripravovať pred vašimi očami, vtedy pochopíte, že Nha Be bolo vo Vietname. Časť cesty budeme bývať u našich vietnamských rodín. Je to jedinečná príležitosť ukázať vám, akí sú skutoční Vietnamci. Akí sú odlišní a pritom podobní. Preto tam natočíme film Dá Gá.

Prečo Dá Gá?

Pretože film bude obrazom autentického Vietnamu. Dá Gà sú po vietnamsky kohútie zápasy. Niečo čo je nelegálnou, ale úplne prirodzenou súčasťou života v Nha Be. Zároveň je to metafora. Stret dvoch kohútov predstavuje stret kultúr. 

A ako to dopadne, keď sa oproti sebe postavia dva kohúty? Buď sa pobijú na smrť, alebo si zvolia druhú možnosť. Nepodvolia sa agresii a súboj sa nekoná.

Premiéra filmu bude na prelome jar/leto 2020 v Amfiko Martin.

11 ľudí

Janka, Zuzka, Lenka, Braňo, Men, Thien, Ivka, Ivka, Namo, Saymon, Stanley

1 krajina

Vietnam

2 týždne

február 2020

3 mestá

Saigon, Nha Trang, Hanoi

1 film

Dá Gà – jar/leto 2021

11 ľudí

Janka, Zuzka, Lenka, Braňo, Men, Thien, Ivka, Ivka, Namo, Saymon, Stanley

1 krajina

Vietnam

2 týždne

február 2020

3 mestá

Saigon, Nha Trang, Hanoi

1 film

Dá Gà – jar/leto 2021

Koncept

“Nha Be už nebude ako doteraz. Bude ešte lepšie. Bude si piecť vlastné vietnamské bagety, pripravovať domáce ryžové rezance a nové omáčky k rolkám. Navyše vám ukáže, aký Vietnam skutočne je.”

8. februára odlietame do Vietnamu.
Na 2 týždne zatvoríme. Nie je to dovolenka. Je to záväzok priniesť vám ešte lepšie Nha Be. Nejde o samotnú cestu. Dôležité je to, čo sa udeje potom.

 

Keď sa zahryznete do čerstvej domácej bagety alebo ochutnáte domáce ryžové rezance, ktoré budeme pripravovať pred vašimi očami, vtedy pochopíte, že Nha Be bolo vo Vietname.

Časť cesty budeme bývať u našich vietnamských rodín. Je to jedinečná príležitosť ukázať vám, akí sú skutoční Vietnamci. Akí sú odlišní a pritom podobní. Preto tam natočíme film Dá Gá.

Prečo Dá Gá?

Pretože film bude obrazom autentického Vietnamu. Dá Gà sú po vietnamsky kohútie zápasy. Niečo čo je nelegálnou, ale úplne prirodzenou súčasťou života v Nha Be.

Zároveň je to metafora. Stret dvoch kohútov predstavuje stret kultúr. A ako to dopadne, keď sa oproti sebe postavia dva kohúty? Buď sa pobijú na smrť, alebo si zvolia druhú možnosť. Nepodvolia sa agresii a súboj sa nekoná.

Premiéra filmu bude na prelome jar/leto 2020 v Amfiko Martin.

11 ľudí

Janka, Zuzka, Lenka, Braňo, Men, Thien, Ivka, Ivka, Namo, Saymon, Stanley

1 krajina

Vietnam

2 týždne

február 2020

6 zastávok

Saigon, Nha Trang, Hue, Hoian, Hanoi, Sapa

1 film

Dá Gà – jar/leto 2020

Nha Be už nebude ako doteraz. Bude ešte lepšie. Bude si piecť vlastné vietnamské bagety, pripravovať domáce ryžové rezance a nové omáčky k rolkám. Navyše vám ukáže, aký Vietnamskutočne je.

Vo februári na 2 týždne zatvárame. Ideme na pracovnú cestu do Vietnamu. Nie je to dovolenka. Je to záväzok priniesť vám ešte lepšie Nha Be. Nejde o samotnú cestu. Dôležité je to, čo sa udeje potom.

Keď sa zahryznete do čerstvej domácej bagety alebo ochutnáte domáce ryžové rezance, ktoré budeme pripravovať pred vašimi očami, vtedy pochopíte, že Nha Be bolo vo Vietname.

Časť cesty budeme bývať u našich vietnamských rodín. Je to jedinečná príležitosť ukázať vám, akí sú skutoční Vietnamci. Akí sú odlišní a pritom podobní. Preto tam natočíme film Dá Gá.

Prečo Dá Gá?

Pretože film bude obrazom autentického Vietnamu. Dá Gà sú po vietnamsky kohútie zápasy. Niečo čo je nelegálnou, ale úplne prirodzenou súčasťou života v Nha Be. Zároveň je to metafora. Stret dvoch kohútov predstavuje stret kultúr. A ako to dopadne, keď sa oproti sebe postavia dva kohúty? Buď sa pobijú na smrť, alebo si zvolia druhú možnosť. Nepodvolia sa agresii a súboj sa nekoná.Premiéra filmu bude na prelome jar/leto 2020 v Amfiko Martin.

11 ľudí

Janka, Zuzka, Lenka, Braňo, Men, Thien, Ivka, Ivka, Namo, Saymon, Stanley

1 krajina

Vietnam

2 týždne

február 2020

6 zastávok

Saigon, Nha Trang, Hue, Hoian, Hanoi, Sapa

1 film

Dá Gà – jar/leto 2020

CONTACT

CONTACT INFO

Adress:
M. R. Štefanika 22
03601 Martin, Slovakia
 
Phone:
+421 910 172 869
 
E-mail:
info@nhabe.sk
 
Opening times:
monday 11:00 – 19:00
tuesday 11:00 – 19:00
wednesday 11:00 – 19:00
thursday 11:00 – 19:00
friday 11:00 – 19:00
saturday 11:00 – 19:00
sunday CLOSED

MENU

Our menu

PHO

Beef broth with typical Vietnamese spices, rice noodles

GA – (with chicken meat, vegetables and fresh herbs)
BO – (with beef, vegetables and fresh herbs)
CHAY – (Vegetable soup with typical Vietnamese spices, rice noodles, tofu, vegetables and fresh herbs)

BANH MI

Traditional Vietnamese baguette

GA – (with roasted chicken meat on lemon grass, pickled vegetables and fresh herbs)
BO – (with roasted beef on lemon grass, pickled vegetables and fresh herbs)
OP LA – (with fried egg, vegetables and fresh herbs)
CHAY – (with smoked tofu, vegetables and fresh herbs)

BANH CANH CHAY

mildly spicy mushroom and vegetable broth, rice noodles, seitan, mushrooms, Thai basil, lettuce and coriander

NEM CUON

Spring rolls filled with rice noodles, vegetables with prawns or tofu with peanut sauce

TÔM – (prawns)
CHAY – (tofu)
GA – (chicken)
BO – (beef)

BUN BO NAM BO

Rice noodles with vegetables, Vietnamese herbs, beef meat with ginger, peanuts and roasted onion

THACH XOAI

mango tapioka, currant jam, frozen currants

VIT MI

roasted wheat noodles, duck breast, duck liver, bamboo, spring onion, red cabbage salad with apples, fish sauce with garlic

MI XAO

Roasted wok noodles with vegetables, chicken or tofu

COM CHIEN

jasmine rice, tempeh, sprouts, vegetable

DRINKS

drinks directly from Vietnam, original recipe

BEER – (Vietnamese beer Saigon)
COFFEE – (Specially prepared brewed Vietnamese coffee with sweet milk “Cafe Sua”)
TEA – (Vietnamese Jasmine tea)

craft lemonades Manaroots

Herby
Mystery cola
Hibiscus
Ginger non alcoholic beer
100 % apple juice
100 % orange juice
Non sparkling mineral water from Bankov area
Gently sparkling mineral water from Bankov area

ABOUT US

ORDER ONLINE MARTIN

WHY ŇA BE ?

The strongest memories from when I was a child were when we travelled to Vietnam. At the airport in Ho Chi Minh City, my whole family was waiting for us. They even rented a bus so all of them could come to welcome us. Later, we put our things down and visited for a while until we fell asleep, tired and exhausted after a long journey. In the morning it all began. I woke up to the sound of honking motorbikes. I felt the hot and humid Asian air as I went out in front of the house where my aunt was selling breakfast. People on their motorbikes had stopped on their way to work, bought a soup and kept going. All around you could smell my aunt´s broth made from herbs, mint, coriander, and lemon. Of course, I always ate the soup there for breakfast and continued down the street. A little further down, another aunt was selling baguettes.  Depending on the request of the Vietnamese motor bikers she filled them with eggs, meat, and tofu. I stopped there as well.

I always admired how tasty the baguettes she made were and how many people stopped there to buy one. I would sit next to her and promise her that I would help her to sell them by shouting on the streets trying to attract people to come and buy them. She would laugh at this. On this street, many things were sold, such as food, drinks, Vietnamese morning coffee with ice, jasmine tea, fresh sugar-cane beverages, filled tortillas, and baked noodles. Everyone was selling something in front of their houses. All around, you could smell the variety of aromas. There was constantly something happening. The atmosphere there was amazing. This was Nha Be, the part of the city where my father was born. The part where my roots are from, where half of my family lives and that is why I would like to bring Nha Be to Slovakia, so you can feel the atmosphere of this wonderful place full of great people and especially their cuisine. If I managed to bring at least a little bit of the atmosphere from Nha Be to my Vietnamese bistro here, I would be happy, and I would feel like all this makes sense because I will have successfully brought half of myself and my heart here to Slovakia. 

KONTAKT

KONTAKTNÉ INFORMÁCIE

Adresa:
M. R. Štefanika 22
03601 Martin, Slovakia
 
Telefón:
+421 910 172 869
 
E-mail:
info@nhabe.sk
 
Otváracie hodiny:
pondelok 11:00 – 19:00
utorok 11:00 – 19:00
streda 11:00 – 19:00
štvrtok 11:00 – 19:00
piatok 11:00 – 19:00
sobota 11:00 – 19:00
nedeľa ZATVORENÉ

O NÁS

OBJEDNAŤ ONLINE MARTIN

OBJEDNAŤ ONLINE ŽILINA

Najčastejšie otázky

PREČO ŇA BÉ ?

“Najsilnejšie chvíle, ktoré som zažíval ako dieťa, boli vtedy, keď sme cestovali do Vietnamu. Na letisku v Ho chi minh city nás čakala celá rodina, ktorá si objednala veľký autobus, aby nás mohli prísť všetci privítať. V ten deň sme si zložili veci z dlhej cesty, chvíľu sme posedeli s rodinou a išli sme unavení spať. A vždy ráno to začalo. Zobudilo ma trúbenie motoriek. Vstal som do obrovských horúčav, vybehol som pred dom, kde moja teta predávala raňajky. Ľudia sa cestou do práce zastavili na motorke, kúpili si od nej polievku a išli ďalej. Všade to tam rozvoniavalo od jej vývaru, byliniek, mäty, koriandru, citrónu… Samozrejme vždy som si u nej jednu polievku na raňajky dal a išiel som ďalej ulicou. O čosi nižšie moja ďalšia teta predávala bagety. Plnila ich vajíčkom, mäsom, tofu, podľa požiadaviek vietnamského motorkára 🙂 Pristavil som sa aj tam.

Vždy som ju obdivoval aké robí chutné bagety a koľko veľa ľudí sa u nej zastaví. Ja som pri nej sedel a vždy som jej sľuboval, že jej budem pomáhať predávať a vykrikovať pri ceste, aby si kúpili jej bagety. Vždy sa na tom smiala. Na tejto ulici sa predávali rôzne jedlá a nápoje, ranná vietnamská káva s ľadom, jasmínový čaj, čerstvý nápoj z cukrovej trstiny, plnené kukuričné placky, opekané rezance … každý niečo pred svojim domom predával, všade bola zmes vôní, na každom mieste sa niečo dialo, bola tam neopísateľná atmosféra … A toto je Nha be, časť v meste, v ktorej sa narodil môj otec. Časť, z ktorej sú aj moje korene, kde žije polovica našej rodiny, a preto by som vám rád Nha be priniesol na Slovensko, pretože to je jedno úžasné miesto, bohaté na dobrých ľudí, atmosféru a hlavne na gastronómiu. Keby sa mi čo i len kúsok z atmosféry Nha Be podarilo doniesť pod strechu nášho vietnamského bistra, budem šťastný a poviem si, že to malo zmysel, pretože sa mi podarilo priniesť druhú polovicu môjho ja, sem na Slovensko.

MENU

Naše menu

PHO

hovädzí vývar s typickými vietnamskými koreninami, s ryžovými rezancami

GA – (s kuracím mäsom, zeleninou a čerstvými bylinkami)
BO – (s hovädzím mäsom, zeleninou a čerstvými bylinkami)
CHAY – (zeleninový vývar s typickými vietnamskými koreninami, s ryžovými rezancami, tofu, zeleninou a čerstvými bylinkami)

BANH MI

tradičná vietnamská bageta

GA – ( s pečeným kuracím mäsom na citrónovej tráve s nakladanou zeleninou a čerstvými bylinkami)
BO – ( s pečeným hovädzím mäsom na citrónovej tráve s nakladanou zeleninou a čerstvými bylinkami)
OP LA – ( s volským okom s nakladanou zeleninou a čerstvými bylinkami)
CHAY – ( s údeným tofu s nakladanou zeleninou a čerstvými bylinkami)

BANH CANH CHAY

jemne pikantný vývar z húb a zeleniny, ryžové rezance, seitan, huby, thajská bazalka, ľadový šalát a koriander

NEM CUON

jarné závitky plnené ryžovými rezancami, zeleninou s krevetami alebo tofu s arašidovou a typickou vietnamskou omáčkou

TÔM – (krevety)
CHAY – (tofu)
GA – (kuracie mäso)
BO – (hovädzie mäso)

BUN BO NAM BO

ryžové rezance so zeleninou, vietnamskými bylinkami, hovädzím mäsom na zázvore, arašidmi a praženou cibuľou

THACH XOAI

mangová tapioka, ríbezľový džem, mrazené ríbezle

VIT MI

opekané pšeničné rezance, kačacie prsia, kačacia pečienka, bambus, jarná cibuľka, šalát z červenej kapusty s jablkami, rybacia zálievka s cesnakom

MI XAO

opečené rezance na woku so zeleninou, kuracím mäsom alebo tofu

COM CHIEN

jasmínová ryža, tempeh, klíčky, zelenina

NÁPOJE

nápoje priamo z vietnamu, originálna receptúra

PIVO – (vietnamské pivo Saigon)
KÁVA – (špeciálne pripravená prekvapkávaná vietnamská káva so salkom „Cafe Sua“)
ČAJ – (jasmínový vietnamský čaj)

remeselné limonády Manaroots

Herby
Mystery cola
Ibištek
Zázvorové nealko pivo
100 % jablková šťava
100 % pomaračová šťava
minerálka Bankov nesýtená
minerálka Bankov jemne sýtená